Stadswandeling

Loop mee met de HKWeesp!


Stadswandelingen

Weesp ontdekken met familie, vrienden en/of zakenrelaties? Maak een historische stadswandeling onder leiding van een ervaren stadsgids van de Historische Kring Weesp. Een wandeling duurt circa 1,5 uur en voert u langs de belangrijke en verborgen plekjes in het oude centrum. Er wordt gestart bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, waar desgewenst een rondleiding in de kerk wordt gegeven. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling door de tijd die voert langs de synagoge, het sluizencomplex, de Hoogstraat met een magnifiek uitzicht over de rivier de Vecht en het fraaie stadhuis. Ook een bezoekje aan het uit 1860 daterende Fort aan de Ossenmarkt behoort tot de mogelijkheden. Heeft u specifieke wensen, dan kan de wandeling daaraan worden aangepast. Vanwege de coronamaatregelen geldt voorlopig één gids per 10 deelnemers. Daarmee voldoen we aan de afstandsregel terwijl de gids toch makkelijk is te verstaan.


Naast de reguliere wandelingen zijn er de volgende historische themawandelingen:


- Weesp vestingstad

- Joods Weesp

- Weesp jeneverstad

- Katholiek Weesp


Een combinatie van de reguliere wandeling met een themawandeling is ook mogelijk. De wandeling blijft dan 1,5 uur duren.


Wat kost het?

Het starttarief is 25.00 euro tot en met 7 personen. Bij meer deelnemers 3,50 euro per persoon.


Voor meer informatie over de stadswandelingen kunt u contact opnemen met Cissy Douma, coördinator stadswandelingen, e-mail: wandelingen@hkweesp.nl

of tfn 0294 41 22 71


Zomerwandelingen

Tijdens de zomermaanden zijn er op zaterdagmiddag wandelingen onder leiding van een gids. Deze rondleidingen beginnen om 14.00 uur voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat en duren anderhalf uur. Aanmelden is gewenst op wandelingen@hkweesp.nl Prijs: € 3.50 p.p.


Doe een dagje Weesp

Wilt u Weesp nog beter leren kennen en tegelijk genieten van de gezelligheid die de stad biedt, doe dan een dagje Weesp.


Tip 1

Begin uw ‘dagje Weesp’ met een kopje koffie bij Café ’t Helletje, dat op loopafstand van het NS-station ligt. Daar wordt u door één van onze stadsgidsen opgehaald voor een anderhalf uur durende historische stadswandeling door Weesp. Geniet daarna van een uitgebreide lunch in één van de gezellige Weesper horecagelegenheden en sluit de dag af met een bezoek aan Museum Weesp met zijn unieke collectie Weesper porselein. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende Stadhuis dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het museum is voorlopig alleen geopend op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.


Tip 2

Maak ’s ochtends een vaartocht over de Vecht met het varende huisje ‘de Vuurlinie’ (maximaal 12 personen), geniet daarna van een lunch in één van de Weesper horecagelegenheden, maak een stadswandeling met één van onze ervaren stadsgidsen en sluit de dag af met een bezoek aan Museum Weesp met zijn unieke collectie Weesper porselein. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende stadhuis dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Museum Weesp organiseert op verzoek ook een rondleiding door dit imposante gebouw. Het museum is voorlopig alleen geopend op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.


Om u de mogelijkheid te geven het dagprogramma zelf samen te stellen, bieden we ‘dagje Weesp’ niet als pakket aan. Voor informatie verwijzen we u naar de volgende adressen:

Stadswandeling: wandelingen@hkweesp.nl

Museum Weesp: www.museumweesp.nl

Restaurants: www.tripadvisor.nl (zoek op restaurants Weesp)

De Vuurlinie: www.welkominweesp.nl   / welkom-in-weesp-boot / rondvaart en/of reserveringen